• Home
  • Prima
  • Ministrul ucrainean de Externe, la București: „România şi-a arătat adevărata faţă, o faţă de prieten”

Ministrul ucrainean de Externe, la București: „România şi-a arătat adevărata faţă, o faţă de prieten”

kuleba

Războiul este momentul adevărului, a declarat, vineri, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, adăugând că, în acest context, „România şi-a arătat adevărata faţă, o faţă de prieten”.

Kuleba, aflat în vizită la Bucureşti, a fost primit de premierul Nicolae Ciucă şi a avut convorbiri cu ministrul Bogdan Aurescu.

„Războiul este momentul adevărului, atunci vezi adevărata faţă a cuiva, iar România şi-a arătat adevărata faţă, o faţă de prieten. Nu doar a vorbit, ci a şi acţionat. Nu vom uita niciodată”, a afirmat şeful diplomaţiei de la Kiev, în conferinţa de presă comună cu Aurescu, potrivit Agerpres.

El a adăugat că Ucraina va învinge. „Nu vă îndoiţi, vom câştiga, dar pentru a reuşi cât mai curând trebuie să cooperăm cât mai repede, pe toate palierele”, a subliniat Dmitro Kuleba.

„Aș vrea să felicit Guvernul României că a conturat o politică foarte inteligentă de la începutul acestei agresiuni. Acest război are legătură cu viitorul acestei regiuni. Voi ne dați tot ce avem nevoie să câștigăm, noi îl ținem pe Putin. Cine crede că Putin nu va îndrăzni să testeze articolul 5 al NATO sunt naivi. Cel mai bun mod de a-l opri pe Putin este să dați Ucrainei ce are nevoie. Crime de nedescris au fost comise de armata rusă. Acesta este doar vârful icebergului. Vreau să mulțumesc guvernului pentru primirea refugiaților ucraineni. Ar fi nedrept să nu menționez că aș dori ca toți să se întoarcă și să construiască țara. Unii dintre ei vor rămâne aici și vor începe o nouă viață. Vă asigur că vom câştiga, dar Ucraina trebuie să primească ce are nevoie”, a mai spus Kuleba.

Parteneri