Minuni arhitecturale – Iată ce atracții turistice din Europa NU vrei să ratezi!

Cui nu îi place ca la finalul unei călătorii să aibă sentimentul că nu mai vrea să plece? Este o reacție firească, în fond, căci acesta este modul prin care te poți distanța de toate sursele de stres din viața ta. Și dacă pe lângă relaxarea mult dorită ai mai căpătat și câteva cunoștințe ce te vor ajuta la creșterea ta ca individ, cu atât mai bine. Te poți declara câștigat pe toate planurile. Dacă te-ai regăsit în descrierea de mai sus sau ai vrea să o faci, atunci ai ajuns exact unde trebuie. Citește în continuare și descoperă următoarele tale destinații de vacanță!

Iată 3 atracții turistice unice din Europa pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață! 

  • Colosseumul

Distribuie prietenilor

Monumentul turistic emblemă al Romei este cu siguranță una dintre opririle pe care trebuie să le faci neapărat dacă poposești pe pământ italian. Colosseumul era cea mai mare construcție din vremurile sale și actualmente reprezintă cel mai mare amfiteatru antic păstrat din lume. Inițial construit pe locul unui râu artificial din marele parc amenajat de Nero în centrul Romei, vederea acestuia oferea o priveliște grandioasă. De-a lungul timpului, acesta și-a pierdut însă din grandoare în urma cutremurelor, când se prăbușeau bucăți întregi din el. Ceea ce se mai poate vedea astăzi este doar zidul interior, cel exterior și mult mai mare, ridicat pe trei nivele de arcade suprapuse, fiind distrus și apoi furat de către hoții de piatră. Acesta încearcă să fie readus la viață și în prezent, prin diverse proiecte de restaurare finanțate de guvernul italian. 

 

Având o capacitate de găzduire de la 50.000 până la 85.000 de oameni, el era destinat divertismentului într-o primă fază. Aici aveau loc concursurile cu gladiatori, sclavi capturați și puși să se lupte între ei sau cu animalele sălbatice pentru satisfacerea audienței. Pe lângă asta, Colosseumul mai era folosit și pentru spectacole publice precum simularea bătăliilor maritime, vânători de animale, execuții, reînnoirea unor dueluri celebre cu ocazia sărbătorilor sau punerea în scenă a unor drame bazate pe mitologia clasică. Colosseumul a fost mereu, deci, un loc încărcat de istorie, ceea ce se poate observa și astăzi în cadrul unei vizite în faimosul edificiu.

Minuni arhitecturale Iată ce atracții turistice din Europa NU vrei să ratezi 1 scaled

  • Sagrada Família   

Un alt simbol emblemă al Europei, catedrala imaginată de faimosului Gaudi este unicat în lume. Imensa clădire nu este încă terminată, deși construcțiile au început în 1882, din cauza complexității ei arhitecturale. Oricum, se spune că estimările inițiale i-au acordat câteva sute de ani finisării ei, anul țintă fiind 2026. 

 

Înaltă de 170 de metri, ea este cu doar un metru mai mică decât un deal din apropierea Barcelonei, deoarece Gaudi credea că lucrarea umană nu trebuie să o depășească pe cea a lui Dumnezeu. Optsprezece turnuri se înalță către soare, 12 reprezentându-i pe cei 12 apostoli, 4 pe evangheliști, unul pe Fecioara Maria și cel mai înalt pe Iisus Hristos. Biserica are 3 fațade: a Nașterii spre Est, a Gloriei spre sud și a Patimilor spre vest. 

 

Prima fațadă este dedicată celebrării Vieții și a Nașterii Mântuitorului, astfel încât scenele sculptate în piatră sunt inspirate de capitolele biblice aferente. La fel se întâmplă și cu cea a Patimilor, plină de scene tragice de suferință și moarte. Fațada Gloriei, încă neterminată, este dedicată omului, originii sale, problemelor pe care le are și drumurilor din viața acestuia.  

 

Dacă acest mix de creativitate artistică și talent ingineresc te intrigă și îți dorești să vezi cu ochii tăi minunile acestei unice construcții, atunci o excursie de câteva zile în Spania e tot ceea ce ai nevoie. Cei de la la Tabita Tour organizează plecări din România spre Spania și invers, la prețuri accesibile, îndeplinindu-ți dorința în cel mai scurt timp posibil! Așa că nu mai ezita și rezervă-ți locul chiar astăzi! 

Minuni arhitecturale Iată ce atracții turistice din Europa NU vrei să ratezi 2 scaled

 

  • Piața Mare din Bruxelles

Piața Centrală din Bruxelles, Belgia este un pătrat perfect construit în mijlocul orașului, ale cărui margini sunt alcătuite din clădirile breslelor, primărie și Casa Regală. Ceea ce îți taie răsuflarea nu este doar forma descrisă de clădiri, ci și minunat păstrata lor arhitectură gotică, plină de arcade largi și de ferestre frumos încadrate. Aici au loc festivalurile și concertele, Târgul de Crăciun în sezonul rece, iar în cel cald, spectaculoasa Piață de Flori. O dată la doi ani chiar, în luna august, se alcătuiește un imens covor de flori aici. Nu mai puțin de un milion de begonii sunt întinse atunci în diverse forme, ca urmare a unei tradiții instituite din 1971. Nu este de mirare, așadar, că începând din 1998 aceasta se află pe lista de patrimonii mondiale ale UNESCO!

Minuni arhitecturale Iată ce atracții turistice din Europa NU vrei să ratezi 3 scaled

Arhitectura, ca și sculptura, se află pe lista celor mai dificile arte. Prin compensare, însă, vine rezultatul, care te lasă adesea fără grai. În fața unor asemenea edificii de cultură și stil nu te poți simți decât mic, dar cumva împlinit, căci iată ce a putut să iasă dintr-o mână umană. Arta a avut mereu acest efect purificator asupra sufletului, relaxând și detensionând în același timp. Așadar, dacă și tu ești pregătit pentru o doză de relaxare, este timpul să îți pregătești bagajele!

 

Foto: Unsplash.com