Mircea Diaconu, condiția lui Ponta pentru alianța cu Tăriceanu. E, cu adevărat, cineva o ”lichea politică” din cei trei?

Victor Ponta, considerat nașul reînvierii politice a lui Călin Popescu Tăriceanu, pe care l-a făcut, ca lider al PSD, președinte al Senatului, promite o nouă împrietenire politică în zona de subsol a Europarlamentarelor, unde ALDE a rămas sub scorul de admitere. Pro România va colabora cu ALDE în cazul în care va susţine candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale. Este afirnația rostită, luni, de președintele Pro România.

„Am decis un singur lucru, pe care nu-l putem decide pentru cei de la ALDE. Dacă cei de la ALDE vor decide şi ei să-l susţină pe Mircea Diaconu, ceea ce este probabil şi posibil, dar nu pot să vorbesc în numele lor, evident ar fi două partide care ar susţine acelaşi candidat şi trebuie să muncim împreună pentru această candidatură”, a afirmat Ponta, în conferinţa de presă de luni.

Mircea Diaconu, urcat, printr-o campanie susținută a Antenei 3, în postul de europarlamentar, are simpatizanți dar și oameni care, cum scrie un analist ”au descoperit în persoana actorului umoristic o lichea politică”. Diaconu pare un pretext pentru a justifica alianța, deja decisă, între Ponta și Tăriceanu.

Distribuie prietenilor

D. Diaconu, AMPress