Misterul crimelor în serie din Belgia, descifrat printr-o confesiune pe patul de moarte. Polițistul ucigaș

O serie de crime au șocat Belgia la începutul anilor ’80 .O grupare criminală supranumită „Ucigașii demenți din Brabant” a făcut ravagii într-o provincie de lângă Bruxelles. Au ucis 28 de persoane, inclusiv copii, în timpul mai multor jafuri în supermarketuri sau hoteluri. Se știe că erau trei criminali porecliți „Gigantul”, „Ucigașul” și „Bătrânul”, iar în 1985, după trei ani de crime, au dispărut. Poliția, criminaliștii n-au reușit să afle nimic, Acum a apărut o confesiune care oferă primul indiciu important despre identitatea lor.
„Fratele meu este cel poreclit „Gigantul”. Ăsta e adevărul. El mi-a spus. Mi s-a confesat pe patul de moarte”, a spus fratele unui presupus membru al grupării criminale.
„Gigantul”, liderul ucigașilor, era chiar un fost polițist concediat în 1981 dintr-un comando de elită. De altfel, presa vremii specula că felul în care criminalii mânuiau armele de foc indică o posibilă legătură cu jandarmeria .
Autoritățile sunt încrezătoare după această confesiune că vor putea în curând să-i identifice pe ucigașii din Brabant. Ministrul belgian al Justiției urmează să fie audiat în cadrul unei comisii parlamentare despre evoluția cazului. Sursa – stiriletvr.ro