Moise Guran a intrat în politică, renunțând ”definitiv” la cariera jurnalistică. Vezi în ce partid se înscrie

Unul dintre cei mai vocali jurnaliști, cu o structură echilibrat polemică,  Moise Guran, a anunțat miercuri, în ultima intervenție  la Europa FM, că renunță definitiv la cariera de jurnalist și că își va asuma un rol politic.

Într-o conferință de presă alături de liderul USR, Dan Barna, Guran a precizat că nu vrea să candideze la alegerile locale din acest an, dar e limpede că ambițiile sale sunt mari  și nu se știe unde se opresc.

De asemenea, el a precizat că în prezent nu s-a înscris nici în USR, nici în PLUS, dar că, cel mai probabil, urmează să fie membru USR. Moise Guran a subliniat că speră ca, în cel mai scurt timp, cele două partide să fuzioneze.

Distribuie prietenilor

Iată un fragment din ce a spus Moise Guran la Europa FM:

”Cele mai grele decizii din cariera unui jurnalist sunt cele în care etica intră în conflict cu deontologia. Etica se referă la binele general al societății, iar deontologia se referă la regulile meseriei. Teoretic, regulile meseriei de jurnalist nu pot intra în conflict cu interesul general al societății, tocmai pentru că ele, regulile respective, sunt gândite pentru a sluji societatea. Și totuși, în practică, lucrurile sunt întotdeauna mai complicate.

Vă dau un exemplu: unui jurnalist îi este interzis să cheme lumea în stradă, la orice fel de proteste, și în special la cele politice, dar ce ar trebui să facă un jurnalist atunci când guvernul amenință prin actele sale însăși existența democrației?

Alt exemplu: unui jurnalist nu îi este interzis să devină om politic, dar, dacă tot mai mulți jurnaliști devin oameni politici, atunci credibilitatea generală a breslei scade și rolul presei de câine al democrației este afectat.

Și totuși, eu azi, acum, vă anunț că am luat decizia să renunț definitiv la cariera și la rolul meu de jurnalist român pentru a-mi asuma un rol politic în această țară.

Acesta este ultimul mesaj pe care vi-l dau în calitate de jurnalist și este o explicație pentru dumneavoastră, cei care mă urmăriți de atât amar de ani”.

Alte câteva exemple, cu ziariști care, intrând în mod neașteptat în politică, au ajuns europarlamentari, primari și aproape lideri de partide importante, par a fi grăbit și parafat decizia lui Guran.

C. Zamfir, AMPress