• Home
  • Știri
  • Moldovenii care se vor înrola în armata rusă riscă între cinci și zece ani de închisoare

Moldovenii care se vor înrola în armata rusă riscă între cinci și zece ani de închisoare

armata

Cetățenii Republicii Moldova, care se implică în acțiuni militare pe teritoriul altor state sunt pasibili de răspundere penală și riscă între 5 și 10 ani de închisoare. Precizarea vine din partea Ministerului de Externe de la Chișinău în contextul în care Rusia a anunțat mobilizare parțială în forțele armate și desfășurarea unor campanii de recrutare, inclusiv în structuri militare private, informează tv8, potrivit b1tv.ro.

„Totodată, persoanele care se ocupă cu angajarea mercenarilor, instruirea și finanțarea lor, sunt pedepsite cu închisoare de la 10 la 15 ani”, se menționează într-un comunicat al MAEIE.

„Facem apel către cetățenii Republicii Moldova să contacteze Ambasada țării noastre la Moscova în cazul lezării drepturilor sale pentru oferirea suportului consular.

Totodată, persoanele cu cetățenie dublă trebuie să țină cont de faptul că, pe teritoriul Rusiei, sunt considerați cetățeni ruși de către Federația Rusă, iar opțiunile Republicii Moldova de a oferi asistență consulară sunt limitate”, adaugă Ministerul de Externe.

Parteneri