Monumentul „Colectiv” se înalță la locul tragediei

 

Duminică, la un an de la tragedia petrecută la Colectiv, unde și-au pierdut viața 64 de tineri, în fața respectivului club a fost dezvelit un monument care evocă durerea pierderii atâtor vieți nevinovate.
Monumentul este compus dintr-un soclu în formă de semisferă cu rază de un metru, făcut dintr-un bloc de piatră de Dobrogea, numită „Codru de Babadag”, și o sculptură din bronz, cu înălțimea de 1,60 metri. La baza acestuia vor fi cioplite numele celor 64 de tineri, victime ale incendiului din clubul Colectiv. Costurile monumentului se ridică la 70.000 de euro, dintre care aproximativ 48.000 de euro provin de la Consiliul Local al Sectorului 4, iar restul din donații. Potrivit sursei citate, Asociația Colectiv GTG 3010 își dorește ca această inaugurare să reprezinte „schimbarea, trecerea de la corupția care i-a ucis” pe tineri la un stat cu un sistem sigur.
Monumentul care reprezintă un înger a fost realizat de artistul Elena Surdu Stănescu.
Consiliul Local al Sectorului 4 a decis pe 5 octombrie acordarea unei sponsorizări de 220.000 de lei Asociației Colectiv GTG 3010 pentru construcția unui monument în Piața Bucur.

Giorgiana Radu, AMPress