AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Moșteanu: Suntem ruşinea Europei. Singurul responsabil pentru eşecul campaniei de vaccinare este Cîţu

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, se declară surprins de aprecierile premierului Florin Cîţu referitoare la faptul că menţinerea secretarilor de stat USR PLUS în Guvern ar risca să afecteze inclusiv campania de vaccinare, având în vedere că Uniunea semnează o moţiune alături de AUR.

“Eu sunt şocat, efectiv. Am rămas şocat de aseară, de când am auzit declaraţiile. Să spui aşa ceva… Vedem un premier din ce în ce mai decuplat de la realitate, căruia logica îi joacă feste. Trebuie să îşi ceară scuze colegilor mei, secretarii de stat din acest guvern pe care i-a dat afară. Acesta e singurul lucru decent pe care trebuie să îl facă, să îşi ceară scuze, pentru că sunt oameni harnici, profesionişti, care au pus umărul la această guvernare. I-a dat afară abuziv, cu acest pretext”, a arătat Moşteanu, într-o declaraţie acordată Digi24, potrivit Agerpres.

În opinia lui Moşteanu, care este şi lider al grupului USR PLUS din Camera Deputaţilor, responsabil pentru “eşecul” campaniei de vaccinare ar fi premierul Florin Cîţu, care şi-a asumat rolul de coordonator.

“Singurul responsabil pentru eşecul campaniei de vaccinare este domnul Florin Cîţu, pentru că atunci când a fost pus premier a insistat să fie coordonatorul campaniei de vaccinare şi alături de domnul Gheorghiţă şi secretarul de stat Baciu de la Ministerul Sănătăţii au zis că se ocupă de această campanie de vaccinare. Iată, suntem pe penultimul loc în Europa, suntem ruşinea Europei. O campanie de vaccinare care a eşuat, pentru că domnul Cîţu, domnul Gheorghiţă, domnul Baciu nu şi-au făcut treaba”, a spus el.

Moşteanu a reamintit că USR PLUS a realizat o campanie proprie prin care a susţinut vaccinarea. De asemenea, a declarat că plata personalului implicat în campania de imunizare a întârziat, deoarece Ministerul Sănătăţii nu a primit la timp fondurile necesare.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!