Motivul CELEST pentru care domnul Dragnea va candida în Deal

 

Să cotrobăim nițel prin sinceritățile publice ale domnului Dragnea, mai mare peste patrie, partid și popor. Iată ce ne-a spus, la isprăvirea taifasului cu ghionți (puțini) de la Neptun:

”• eu am spus că nu am ca obiectiv ESENȚIAL în viață să candidez la alegerile prezidențiale
• cel mai important lucru e ca Iohannis să nu mai fie președinte
• încă 5 ani cu Iohannis va fi un dezastru
• nu cred că va apare un motiv celest, universal, care să mă convingă să candidez”

Distribuie prietenilor

Motivul tocmai a fost anunțaț, învelit în fraze lucios înspăimântătoare: ”încă 5 ani cu Iohannis va fi un dezastru”. Ca atare, eu și doar eu, Liviu Dragnea, sunt cel care-l poate da jos pe ”trădător”.
Nu Tăriceanu, fiindcă nu e de la noi, iar partidul vrea un candidat propriu. Între mine și Gabi Firea, pe care o iubesc, știți doar, pentru calitatea de a câștiga Capitala, unde, nu uitați, EU am propus-o, CEx-ul mă va alege pe mine. Nu eu decid! Ați văzut și la votul de acum, de la mare, când Gabi a dat cu mucii în fasole că s-o dăm afară pe Carmen. Păi cum s-o dăm afară? Doar Gabi – că o s-o alint în continuare așa, cum îl alintam și pe Victoraș – a votat s-o dăm afară pe ministresa de la Interne. Sigur că eu am pus-o, dar acum a decis tot partidul, mai puțin p… asta, Gabi asta, Doamne cum te ia gura pe dinainte!

Revin. Partidul decide și sunt sigur că va decide ca eu să-i rup gâtul lui Iohannis, că nu se mai poate. E un ”motiv CELEST, UNIVERSAL?” E! Să zică cineva că nu-i!
Deci partidul mă va obliga pe mine să candidez la Cotroceni. Noile legi ale Justiției, reparate la indicațiile mele prețioase, mă scot din orice bănuială de corupție, mișmașuri, porcării care sunt doar în capul unei găini ca aia de o dădurăm afară, Kovesi.
Obligându-mă partidul, nu pot da înapoi, că doar mă știți, io, de când trecui din PD la PSD, n-am mai trădat cauza social democrată. Așa m-a învățat tata, care era șef de post și sfaturile lui erau ordine pentru mine, nu ca la ăla de-l învățarăm la școală, Caragiale, trădare, trădare, dar să știm și noi. Nicio trădare fără aprobarea mea!

Cam așa se văd, printre rânduri, intențiile domnului Dragnea. Printre rânduri pot fi citite și intențiile doamnei Firea, care, știți doar, nici ea nu vrea la Cotroceni, dar a dat o lovitură grea la Neptun, cu atacul la Carmen, mizând pe împăcarea cu ăia de la ”rezist”, cu ditamai diaspora, cu… Voturile trebuie să vină de peste tot, iar Dragnea n-are nicio șansă să se pună bine cu Piața, iar afară dacă zici Dragnea, fug oamenii de tine de parcă ai purta microbi de holeră. Gabi a gândit inteligent cu capul ei de poetă, plus capul soțului Pandele.

În consecință, bate deja vânt de alegeri prezidențiale. Ce se va alege din ele? Ca mai mereu: câștigă națiunea, prin reprezentanții pe care-i merită. Ura și la gară, cât mai e vreuna întreagă, cu șine prin față!
Lucian Avramescu