Motorul mașinii tale are probleme? Iată cum le poți prevedea și soluționa la timp

Motorul mașinii tale are probleme Iată cum le poți prevedea și soluționa la timp

În ciuda aglomerației din ce în ce mai mari a orașului cu mașini, majoritatea persoanelor care au de parcurs distanțe lungi în fiecare zi nu își pot imagina o viață fără mașina personală. Nici măcar ambuteiajele nu îi împiedică de la a-și reclama dreptul la un automobil. Într-adevăr, acesta este indispensabil și mult mai confortabil decât transportul în comun. Însă mulți deținători de autovehicul nu înțeleg funcționarea motorului, inima mașinii lor.

         Când deții o mașină trebui să ai o atenție sporită la buna funcționare a acesteia. Trebuie să știi câteva lucruri de bază despre felul în care funcționează motorul și când este necesar să mergi la service pentru a remedia o anumită problemă. Cele mai multe mașini sunt echipate cu senzori speciali pentru fiecare problemă pe care o poate avea motorul. Dar cum poți depista eventualele probleme la timp?

Iată care sunt aspectele la care trebuie să fii mult mai atent pentru a te asigura că ai un motor protejat și funcțional:

 

Lipsa uleiului

         Uleiul pentru motorul mașinii tale este ca sângele pentru propriul tău organism. Este mai mult decât esențial să verifici și să completezi rezervorul de ulei la timp pentru a te asigura că motorul mașinii tale funcționează corect și în siguranță. Un zgomot metalic al motorului te poate anunța de lipsa uleiului, alături de martorul motor, bineînțeles. Însă atunci când se întâmplă asta este prea tarziu. Mai bine profiți de o zi fără mașină și îți duci autovehiculul la service. Lipsa uleiului poate provoca afecțiuni grave ce vor duce în definitiv la distrugerea motorului.

 

Scutul de protecție

         În aceeași categorie de protecție a băii de ulei și automat și a motorului, se găsește aspectul scutului de protecție. Orientează-te în găsirea unor scuturi metalice pentru mașini, precum cele de la AutoGedal.ro, pentru că acestea, deși sunt mai grele, sunt mult mai rezistente. Asta înseamnă că îți vor proteja motorul mult mai bine. Chiar și o bordură mai înaltă sau o piatră ajunsă unde nu trebuie poate duce la fisurarea băii de ulei și la afectarea motorului în momentul în care nu ai un scut metalic care să protejeze împotriva acestor probleme. Reparațiile ulterioare vor fi cu mult mai costisitoare, așa că cel mai bine este să îți echipezi mașina corespunzător.

 

Uleiul în exces

         Chiar dacă baia de ulei este un element extrem de important în ecuația bunei funcționări a mașinii tale, decizia de a umple recipientul mai mult decât este necesar, va aduce la fel de multe probleme. Există și indivizi care cred că au rezolvat problema uleiului dacă umplu recipientul cu vârf. Acest lucru poate aduce defecțiuni la fel de grave motorului, pentru că îl va îneca. Uleiul are atât rol de răcire, cât și de spălare a motorului, dar o înecare a motorului în ulei va fi la fel de fatală pentru acesta, precum lipsa uleiului. Viteza mare la care lucrează motorul va provoca spumarea uleiului, ceea ce este absolut contraindicat.

 

         În concluzie, cel mai important lucru de urmărit în protecția mașinii personale este verificarea nivelului de ulei și protecția motorului prin diverse mijloace. Atât schimbul uleiului, cât și achiziționarea unui scut la timp îți vor salva mașina de multe posibile defecțiuni.

 

Sursa foto: pexels.com

Parteneri