• Home
  • Prima
  • Mulțumim cu drag DONATORILOR Bisericii din Livadă

Mulțumim cu drag DONATORILOR Bisericii din Livadă

Asociația Culturală Lucian Avramescu, având contul la
BCR: RO10RNCB0072096607090001, a înregistrat în ultima săptămână două donații pe care banca ni le-a comunicat acum. Este vorba de Georgeta Sandu, din Roma, care a trimis 460 lei și de ploieșteanul Petru Jipa, care revine cu o nouă donație de 100 lei. În total 560 lei.
Poetul Lucian Avramescu le mulțumește cu drag.

Șantierul și-a anexat o nouă parte la care au fost turnate deocamdată temeliile din fier-beton și piatră, adânci de un metru, ploile întrerupând lucrul. Acest perimetru, prelungire a grotei rotunde din piatră care este inspirată din Grota Nașterii din Bethleem, va cuprinde o vastă iconografie reconstituind viața Născătoarei de Dumnezeu, precum și doi meri care s-au nimerit aici și poetul a decis să-i păstreze vii în naos.

În mijlocul bisericii vor fi două lucrări ample care explică simbolic sensul unificator al Bisericii din Livadă dedicate Maicii Domnului – o icoană ortodoxă înaltă de un metru și jumătate și o lucrare statuară din calcar de aceeași înălțime, simbol al creștinilor catolici. Ambele vor arăta Fecioara din Nazaret alăptându-și la sân Fiul, ca orice mamă pământeană, încărcată de o duioșie nedumerită fiindcă sânul ei cunoaște prima oară bucuria nașterii și creșterii cu viața ei a altei vieți. Muzeul Pietrei a scos la concurs aceste lucrări.

Financiar totul a fost acoperit până acum din banii poetului Lucian Avramescu, la care au venit în ultima vreme și donații, toate publicate, iar numele donatorilor urmând să se regăsească dăltuite pe o placă de piatră la intrare.

În săptămâna începută, vor trebui acoperite două noi facturi în valoare de 9000 și 6650 lei. Nu intră aici cheltuieli de manoperă și altele. ”Am fi recunoscători, spune poetul, celui care ne va trimite pentru câteva zile meșteri pricepuți pentru acoperișul turlei principale, din șindrilă de piatră. Avem materialele. Pot fi doi pietrari și doi salahori”.

Muzeul Pietrei, prin AMPress

Parteneri