• Home
  • Prima
  • Munții Bucegi s-au văzut, miercuri, din Capitală. Iată cum arată obiectivul foto…

Munții Bucegi s-au văzut, miercuri, din Capitală. Iată cum arată obiectivul foto…

obiectiv foto 1

Meteorolog: În zilele următoare vom mai avea astfel de dimineți”
Munții Bucegi s-au văzut, miercuri, din Capitală. Imaginea impresionantă a fost surprinsă de fotograful Dan Mihai Bălănescu de la etajul unei clădiri înalte din Piața Universității.

Autorul acestei fotografii – care a stârnit controverse în mediul online – a explicat la Digi24 cum a fost posibil să surprindă spectaculoasa imagine:

„Nu este pentru prima dată, cred că am fotografiat în fiecare an, atât vara, cât și iarna. Este și un fenomen ce se datorează obiectivului folosit. Atunci când folosești obiective cu focală mare, fenomenul se numește compresie. Planul se comprimă, pentru că fotografia este în 2D, nu în 3D, și atunci lucrurile sunt comprimate. Dar vă garantez că și cu ochiul liber – și am surprins fotografii chiar și cu telefonul mobil – se vedeau extrem de bine. Au fost condiții foarte bune, o atmosferă foarte clară după ploaia ce a fost cu o zi înainte, răcoarea de dimineață, aerul curat”, a spus Dan Mihai Bălănescu.

Fotograful respinge acuzațiile că imaginea ar fi fost editată, că ar fi fost prelucrată în Photoshop. „Nu, nu este o fotografie editată, se pot vedea destul de des din clădirile înalte, mai ales cei care lucrează în nordul Bucureștiului, în zona Pipera, doar că foarte rar se pot vedea atât de clar. Se pot distinge releul de pe Coștila sau chiar, în fotografia postată aseară, se poate distinge cabana de pe Vf. Omu”, a spus Dan Mihai Bălănescu.

Deși nu este un fenomen des întâlnit, într-adevăr, Munții Carpați pot fi uneori văzuți din București. Totul este posibil datorită reflexiei luminii, în funcție de densitatea aerului.

Dan Mihai Bălănescu a venit, joi seara, în studioul Digi24 cu obiectivul cu care a realizat această performanță.

Obiectivul fotografului Dan Mihai Bălănescu cu care a putut fotografia Bucegii din centrul Bucureștiului
Pentru o astfel de fotografie, sunt necesare multe ore de muncă și antrenament, a explicat Dan Mihai Bălănescu la Digi24. Pentru fotografia care a dat „viralul zilei”, de exemplu, fotograful a stat cam o oră și jumătate, timp în care a tras cam 150 de cadre și apoi l-a ales pe cel care l-a satisfăcut cel mai mult din punct de vedere al compoziției. De altfel, chiar dacă tehnica ajută foarte mult uneori, Dan Mihai Bălănescu apreciază compoziția cel mai mult la o fotografie.

Parteneri