Navă cu fisură la bord, încărcată cu produse petroliere, în pericol de scufundare la Constanța

O navă cu produse petroliere, sub pavilion al Republicii Moldova și aflată la 16 mile marine de Constanța, este în pericol de scufundare. Echipajul a transmis un semnal SOS, spunând că nava are o fisură la bord în sala motoarelor şi a început să ia apă.
Autoritățile române s-au mobilizat, a fost trimisă ambarcațiunea „Topaz”, a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), dar și una a Gărzii de Coastă.
Potrivit stiri.tvr.ro, la bord se află 7 marinari care nu au vrut să părăsească nava. Aceasta a fost tractată până în Portul Constanța Sud – Agigea și a fost asigurată asistență. La această oră se află sub proceduri de manevră în port. ARSVOM a demarat și operațiunile de salvare, se va interveni cu scafandri, pentru scoaterea apei de la bord, dar și pentru repararea fisurii.
Nava transportă produse petroliere și are o capacitate de 1.600 de tone. Până în acest moment nu există nicio informație despre existența vreunei poluări. Potrivit ARSVOM, aceste nave, de tip tanc, sunt foarte dotate și bine compartimentate, astfel încât riscul de poluare să fie minim.