Teodorovici: O să discutăm cu Patriarhia. În orice țară, Biserica se ocupă de zona socială

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a declarat marți, la Palatul Parlamentului, că autorităţile doresc să aibă o discuţie cu Patriarhia Română în ceea ce priveşte implicarea acesteia în zona socială.

„Nu am discutat încă, vom avea o discuţie pentru că aşa e normal să fie. Am vorbit cu patriarhul şi înainte, şi în 2015, şi cu ani în urmă, dar nu este o impozitare a Bisericii. România, din păcate, are o situaţie în zona socială destul de neplăcută. Vă dau un exemplu: centrele de plasament. Să mergeţi să vedeţi cum sunt, din păcate, astăzi”, a spus Teodorovici, potrivit Agerpres.

El a precizat că vrea să găsească o soluţie financiară pentru ca acei copii să aibă o viaţă mai bună.

Distribuie prietenilor

„Nu fac decât să găsim încă o soluţie financiară astfel încât acei copii să aibă o viaţă mai bună. Nimic altceva, nu ia nimeni niciun ban în plus la stat. Nu asta a fost propunerea. În orice ţară, nu numai statul se implică, sunt structuri nonprofit, Biserica care se ocupă de zona socială. O să avem o discuţie. O să discutăm cu Patriarhia să vedem când sunt dispuşi pentru o dată, o oră”, a explicat ministrul Finanţelor.