AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Nicholas Sarkozy, fost președinte al Franței, condamnat la 3 ani de închisoare pentru corupție și trafic de influență

Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru corupție și trafic de influență. Decizia a fost anunțată după judecarea apelului, iar avocații lui Sarkozy spun că se vor adresa în termen de cinci zile Curții de Casație.

Este o decizie care vine după doi ani de la prima decizie pe care au dat-o judecătorii. În termen de 5 zile, Curtea de Casație va primi cererea avocaților lui Nicholas Sarkozy pentru suspendarea acestei pedepse.

Potrivit stiri.tvr.ro, avocata fostului președinte al Franței s-a declarat stupefiată de decizia luată de judecători și a spus că va face tot ce va fi necesar din punct de vedere legal pentru ca aceasta să fie suspendată.

Totul a plecat de la așa numita afacere “Bismuth”, prin care fostul președinte al Franței ar fi uzat de o cartelă PrePay pentru a vorbi despre un al dosar în care era cercetat, cu apropiați de-ai acestuia. În acel proces, fostul său avocat și fostul magistrat au primit exact aceleași condamnări.

Din cei trei ani de închisoare la care a fost condamnat Nicholas Sarkozy, doi ani sunt cu suspendare, iar un an ar urma să-l petreacă la domiciliu cu brățară electronică, dacă decizia va fi menținută.

 

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!