• Home
  • Știri
  • Nicolae Ciucă și Rareș Bogdan, întâlnire cu românii din Irlanda: Le-am spus că îi așteptăm acasă, unde lucrurile se vor schimba din ce în ce mai mult în bine

Nicolae Ciucă și Rareș Bogdan, întâlnire cu românii din Irlanda: Le-am spus că îi așteptăm acasă, unde lucrurile se vor schimba din ce în ce mai mult în bine

ciuca si bogdan

Nicolae Ciucă și Rareș Bogdan au avut joi seară o întâlnire reprezentanți ai comunității de români stabiliți în Irlanda. Ciucă le-a vorbit despre progresele făcute de țara noastră, și le-a promis că va îmbunătăți procedurile administrative din România în ce privește relația statului cu cetățenii aflați peste granițele țării.

Redăm textul publicat de Nicolae Ciucă, în urma acestei întâlniri:

„Am avut aseară, la Dublin, o întâlnire de suflet cu reprezentanți ai comunității de români stabiliți în Irlanda. Aici, avem o comunitate solidă și implicată de români interesați de mersul țării și de progresele făcute. Le-am spus că îmbunătățim constant procedurile administrative din țară și din relația directă cu ei. S-au făcut pași serioși în zona digitalizării, un exemplu fiind emiterea online a cazierului judiciar. S-au bucurat, de asemenea, să afle că lucrăm la îmbunătățirea serviciilor consulare și la simplificarea procedurilor de emitere a documentelor prin oficiile diplomatice. Știm cu toții cât de importantă este optimizarea acestui tip de servicii pentru românii din diaspora.

Le-am vorbit și despre Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior, pe care am lansat-o în mandatul meu de premier și care este condusă de un român revenit în țară după ce a locuit mult timp în Canada. Este o instituție pe care o voi promova în continuare, fiind esențială pentru sprijinul investițiilor în țară noastră. România este din ce în ce mai atractivă pentru mediul de afaceri: anul trecut, au intrat în țară 11,3 miliarde euro – ca investiții străine directe – și am avut o rată de 75% în absorbția fondurilor europene. Ambele sunt valori-record.

Le-am spus că îi așteptăm acasă, unde lucrurile se vor schimba din ce în ce mai mult în bine. Drumurile sunt în continuă îmbunătățire și efectele se vor vedea. Știu asta pentru că majoritatea șantierelor de infrastructură de transport au fost demarate de guvernele PNL. Sunt mai multe borne ale progresului, pași înainte spre condițiile și nivelul de trai pe care ni le dorim cu toții. Sigur că mai sunt multe de făcut, dar direcția este cea corectă.

De altfel, personal mă bucur de fiecare dată când vorbesc cu românii din afara țării, pentru că ei știu bine cum trebuie să arate o țară dezvoltată și îmi dau exemple concrete despre care sunt direcțiile în care mai avem de lucru. Le mulțumesc pentru că au încredere în noi și pentru că fac cinste țării, oriunde s-ar afla”.

Parteneri