AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Nicușor Dan: Contracandidatul meu va fi cel al PSD-ului. Invitația de la PNL mă onorează, dar voi candida independent

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a declarat, joi, în cadrul unui interviu la Digi24, că nu va intra în PNL sau USR pentru a fi susținut în alegerile locale din acest an pentru un nou mandat, dar că, pe lângă susținerea Alianței Dreapta Unită, se așteaptă să colaboreze cu cât mai multe partide de dreapta pentru administrația din Capitală, inclusiv PNL.

El afirmă că lupta sa va fi cu candidatul susținut de PSD, fie că e susținut doar de social-democrați, fie împreună cu PNL, electoratul aplicând teoria votului util, într-un singur tur de scrutin.

„În primul rând, ne va judeca electoratul. Ce e important în aceste alegeri, cum a fost în ultimele rânduri de alegeri, e că avem un candidat al dreptei, care are aproximativ 35%, și un candidat PSD cu scorul partidului de 35%. Mi-aș fi dorit să avem alegeri în două tururi. Pentru că avem alegeri într-un tur, oamenii au teoria votului util – nu votează candidați pe care îi simpatizează dar care știu sigur că nu câștigă, deci va fi o luptă între acești doi candidați. Contracandidatul meu e candidatul PSD-ului sau sprijinit de PSD. Dacă vor fi împreună PSD și PNL e același lucru, electoratul PSD va fi mobilizat”, a spus Nicușor Dan, potrivit digi24.ro.

Edilul a spus că invitația PNL de a intra în rândul liberalilor îl onorează, dar că va candida independent, susținut de partidele de dreapta.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!