AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Noi condiții de călătorie pentru români din 31 martie. Ce se schimbă odată cu intrarea în Schengen aerian și maritim

Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră, Cornel Laurian Stoica, a prezentat sâmbătă, într-o conferință de presă, condiţiile în care cetăţenii români vor călători pe cale aeriană și maritimă spre ţări din Spaţiul Schengen începând din 31 martie, informează News.ro, potrivit digi24.ro.

Călătorii români nu se vor mai opri la tonetele de control ale Poliţiei de Frontieră, ci vor merge direct spre porţile de îmbarcare.

Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră a precizat însă că poliţiştii de frontieră se vor afla în aeroporturi pentru a face verificări inopinate.

”Aeroportul Internaţional «Henri Coandă» Bucureşti este unul din cele 17 aeroporturi pe care, începând cu data de 31 martie, vor fi ridicate controalele de frontieră pentru cetăţenii statelor Schengen. De la această dată controalele la frontierele aeriene şi maritime se elimină, iar persoanele se vor putea deplasa către sau dinspre alte state membre Schengen fără a fi supuse controalelor de frontieră. Începând cu 31 martie anul curent, cetăţenii care călătoresc în statele din Spaţiul Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontieră. Concret, nu se vor mai opri la tonetele de control ale Poliţiei de Frontieră pentru a le fi verificate documentele de călătorie, aceştia urmând să meargă direct către porţile de îmbarcare. Subliniez faptul că în sarcina pasagerilor nu va fi nicio obligaţie suplimentară”, a declarat inspectorul general al Poliţiei de Frontieră, duminică.

În continuare, poliţiştii de frontieră se vor afla în aeroporturi şi vor face verificări, dacă au unele suspiciuni.

Continuarea aici

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!