Nou avertisment de la comisarul Corina Crețu: ”Sunt exasperată!.. Avem miliarde de euro care aşteaptă la Bruxelles”

 

Comisarul european Corina Crețu a criticat din nou, astăzi, Guvernul de la București. Ea se declară ”exasperată”, mai ales de lipsa accesarii fondurilor europene care ni se cuvin. Facem călătorii – aluzie la deplasările doamnei Dăncilă – sunt necesare, bun,dar poporul va plăti banii și cei care  rămân neacesați. Principala preocupare ar trebui să fie banii gratuiți de la UE, spune comisarul european.

„Orice ţară trebuie să atragă investitori străini pentru a participa la dezvoltarea economică, dar sigur aici cred că principala preocupare ar fi aceea de a cheltui în primul rând banii gratuiţi oferiţi de UE prin proiecte. Eu aş merge pentru accelerare mai rapida a banilor europeni şi a vorbi despre aceste parteneriate public-private, pentru care statul va plăti, cetăţenii vor plăti, după ce ne vom cheltui alocaţia pe care o avem de la Uniunea Europeană. Avem miliarde de euro care aşteaptă la Bruxelles”, a spus Corina Crețu.

Distribuie prietenilor

„Mi-am făcut datoria de a avertiza statele membre, nu e numai România avertizată. Eu nu am pus nicio clipă toate întârzierile pe seama guvernelor. Dar, pe de altă parte, sigur că uneori sunt exasperată, dar nu numai în România, de ritmul lent, mai ales în domeniul infrastructurii de transport”, a spus Corina Creţu.

D. Dumitru, AMPress