• Home
  • Prima
  • Nouă ani de puşcărie pentru tânărul care a ucis cu sânge rece un consătean pentru că nu i-a plăcut cum i-a aruncat bricheta

Nouă ani de puşcărie pentru tânărul care a ucis cu sânge rece un consătean pentru că nu i-a plăcut cum i-a aruncat bricheta

cutit 1

Tribunalul Suceava a dat  verdictul în cazul unui tânăr trimis în judecată pentru că a omorât un consătean cu şase lovituri de cuţit după ce acesta i-a aruncat o brichetă într-un mod care nu i-a plăcut agresorului. Mihai Gabriel Mancaş, din Rotunda – Liteni, a primit nouă ani de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat pentru comiterea infracţiunii de omor.

Fapta s-a petrecut pe 29 iunie 2019, seara, în jurul orei 21.00. În acea zi fatidică, Mihai Iurea, un tânăr în vârstă de 24 de ani, un băiat muncitor şi care avea o prietenă cu care intenţiona să se căsătorească, a mers la un bar din centrul Liteniului, după serviciu, pentru a bea o bere. La masa vecină se aflau doi tineri care veniseră deja băuţi din localitatea vecină – Rotunda.

Din cercetările coordonate de un procuror criminalist rezultă că cel care avea să comită oribila şi absurda faptă, Mihai Gabriel Mancaş, i-a cerut un foc celui de la masa vecină.

Mihai Iurea i-ar fi aruncat  bricheta pe masă, ceea ce l-a deranjat pe inculpat, gestul părându-i-se ostentativ. Aflat în stare avansată de ebrietate, acesta s-a ridicat de la masă şi s-a îndreptat spre Iurea. Din cercetări rezultă că acesta din urmă a vrut să evite orice conflict, astfel că s-a ridicat de la masă şi a luat-o pe jos spre casă. A fost urmărit și înjunghiat din spate de șase ori. Victima și agresorul nu se cunoșteau.

Mai mult pe Monitorulsv.ro

Parteneri