• Home
  • Știri
  • Nouă morți și mii de evacuați în Italia devastată de 36 de ore de un ciclon

Nouă morți și mii de evacuați în Italia devastată de 36 de ore de un ciclon

inundatii italia

Cel puțin nouă oameni au murit și aproape o mie au fost evacuați în nordul Italiei, unde un ciclon a provocat inundații catastrofale. Toate râurile s-au revărsat în urma cantităților uriașe de apă aduse de ploile torențiale care au căzut fără întrerupere 36 de ore. Este o luptă contracronometru în Italia pentru salvatorii care trebuie să ajungă la oamenii blocați în propriile case din cauza apelor revărsate ale râurilor. În zonele unde nu există nicio cale de acces la sol, sinistrații sunt recuperați de pe acoperișuri sau din podurile locuințelor cu elicopterele. Aceștia sunt ridicați unul câte unul și urcați în aparatele de zbor, apoi duși în zone sigure. În alte părți afectate de inundațiile devastatoare, salvatorii intervin cu bărci, merg din casă în casă unde verifică dacă e cineva în pericol.

Faenza, o parte din Cesena şi Forlì şi multe alte centre mari locuite au ajuns sub apă, notează digi24.ro.

În unele zone, debitul apelor a crescut în câteva minute, ajungând chiar şi la etajele superioare ale caselor.
,
Din cauza viiturilor și a alunecărilor de teren au fost închise școlile, au fost anulate cursele feroviare. Apele revărsate au rupt diguri și poduri și au inundat șoselele, inclusiv porțiuni din Autostrada14, unde unii șoferi au fost salvați cu elicopterele.

Faenza și Cesena sunt printre cele mai afectate localități, dar numărul lor este mult mai mare. La Bologna, viitura a pătruns până în centrul orașului.

Intervențiile sunt foarte dificile, pentru că echipele de salvare trebuie să ajungă în prea multe locuri, în același timp. Cu toate acestea, pe lumină sau întuneric reușesc să extragă sinistrații, oameni și animale.

Parteneri