• Home
  • Articole sponsorizate
  • Nu contează cât de bun ești, ci cât de bun dorești să fii. Top calități pentru un manager de succes

Nu contează cât de bun ești, ci cât de bun dorești să fii. Top calități pentru un manager de succes

Nu contează cât de bun ești, ci cât de bun dorești să fii. Top calități pentru un manager de succes

O afacere de succes este construită de oamenii din interiorul ei. În prezent, antreprenoriatul începe să-și dea seama de importanța factorului uman în succesul unui business. Jim Bagnola este unul dintre cei mai cunoscuți speakeri de leadership din lume care afirmă ori de câte ori are ocazia că oamenii de fapt, își părăsesc șefii, nu firmele pentru care lucrează. De aceea, este esențial ca managerii firmelor să aibă atribute corespunzătoare lucrului cu oamenii la cel mai înalt nivel, punând orgoliul deoparte și încurajând exprimarea proprie și expertiza angajaților.  

Top calități pentru un manager de succes

  • un manager de succes acționează fără ezitare

Nu este deloc ușor să găsești omul potrivit pentru jobul potrivit, cu atât mai mult, managerul potrivit pentru o echipă responsabilă. Aceasta este o problemă cu care se confruntă multe firme și companii mici sau mijlocii. Cu toate astea, totul pornește de la postarea unui anunț pe Jobby care are misiunea de a ajuta firmele să-și eficientizeze timpul și să găsească candidații cel mai bun. Astfel, un manager privește fiecare pas cu responsabilitate și acționează în consecință.

Antreprenorii trebuie să înțeleagă că un manager de succes muncește împreună cu echipa lui și oferă primul exemplul coechipierilor. Mai mult decât atât, înțelege că învățarea este continuă și va avea mereu nevoie să cunoască și să înțeleagă noi și noi informații.

  • un manager de succes are inteligență emoțională crescută

Școala românească pune încă accent pe IQ și mai puțin EQ sau inteligența emoțională. Un manager bun trebuie să dețină această calitate pentru a servi colegilor, pentru a-i susține și pentru a-i motiva. Business-urile ar putea să ofere mici teste de inteligență emoțională candidaților și pe baza lor să facă selecția.

Empatia este absolut necesară, chiar dacă vorbim de domeniul antreprenorial care pare un pic rigid. Cristian Onețiu, susține că un manager bun este și creativ. De ce? În secolul XXI oamenii își pierd din ce în ce mai mult interesul pentru sarcinile repetitive. De aceea, un manager trebuie să fie lăsat să inoveze, să aibă idei și să le pună în practică pentru că a acționa este abilitatea lui fundamentală, așa cum am amintit mai sus.

  • un manager de succes nu caută scuze și vinovați

Psihologia șefului în România este greșită, încă. Societatea comunistă a lăsat o moștenire psihologică greșită care a fost dusă din generație în generație, anume că: „șeful meu este stăpânul meu”. Lucrurile se schimbă, iar cultura bunului simț și al concentrării individului în mijlocul ecosistemului de business a început să fie înțeleasă și de antreprenorii români și multinaționalele care investesc în țara noastră. De aceea, ca antreprenor, caută oameni care nu găsesc vinovați și inculpați, ci își asumă riscuri și greșeli. Oamenii care nu sunt capabili să recunoască că au greșit, nu vor contribui la binele unei firme și nici la oamenii care o constituie. 

Atât timp cât firma reușește să creeze o relație cu angajații, să investească în personal și să ofere cele mai performante resurse pentru ca aceștia să exceleze, va înțelege întotdeauna cât de importantă este investiția în manageri buni care să facă diferența.

Sursă foto: Unsplash.com

Parteneri