• Home
  • Prima
  • Nu DNA a dispus încătuşarea Sorinei Pintea. Cătuşele puse ministrului care a luat şpagă fac revoluţie

Nu DNA a dispus încătuşarea Sorinei Pintea. Cătuşele puse ministrului care a luat şpagă fac revoluţie

pintea spital 1

„Nici DNA, nici procurorul de caz, nici poliţiştii din cadrul DNA nu au atribuţii în legătură cu transportul şi escortarea persoanelor aflate în stare de deţinere în urma măsurii arestului preventiv. Mai mult, după dispunerea deciziei de arestare preventivă, procurorii nu pot şi nu au dreptul să intervină în nici un fel în procedurile desfăşurate la locul de deţinere (pachete, transport la medic etc.). Atribuţiile în ceea ce priveşte gestionarea acestor situaţii îi revin exclusiv instituţiei în custodia căreia se află persoana aflată în stare de deţinere“, precizează DNA într-un comunicat.

„Inculpata Pintea Sorina, arestată prin decizie a Tribunalului Bucureşti, a fost prezentată publicului încătuşată, în timp ce era transportată în vederea unei consultaţii medicale“. DNA subliniază că, în perioada în care Pintea s-a aflat în prezenţa angajaţilor DNA, în spaţiul public nu au apărut nici un fel de imagini cu aceasta.

Ministrul Sănătății Victor Costache spune că faptul este regretabil, iar șeful interimar al PSD, Ciolacu, vorbește despre ”tortura” la care a fost supusă persoana în cauză, fost ministru PSD până nu demult. Renate Weber, Avocatul Poporului s-a autosesizat, conderând fapta polițiștilor abominabilă. Și alți politicieni  au reacțional în favoarea ”victimei”, corul apărătorilor crescând de la o zi la alta. Sindicatul polițiștilor răspunde că asta-i legea și legea trebuie aplicată în litera ei.

Arestarea Sorinei Pintea, prinsă în flagrant pentru luare de mită (cu totul ar fi 35 mii de euro, în speța de față, fiindcă asupra ei planează și alte suspiciuni de corupție) a creat o adevărată revoluție, cei mai puțini, estompați de vocile puternice ale politicienilor, fiind cei care amintesc că totuși persoana în cauză a fost prinsă furând.

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri