• Home
  • Știri
  • O familie de români cu doi copii a murit încercând să traverseze granița dintre Canada și SUA

O familie de români cu doi copii a murit încercând să traverseze granița dintre Canada și SUA

barca esuata pe plaja 1623x1080 1

Opt persoane, printre care și o familie de români cu doi copii, au murit joi, în timp ce încercau să traverseze fluviul Saint-Laurent din Canada în Statele Unite. În plus, proprietarul bărcii este de negăsit și este căutat în continuare de autorități în apele mlăștinoase. Poliţia a recuperat vineri încă două cadavre din fluviu, după ce joi descoperise şase cadavre şi barca răsturnată.

Poliţia a localizat ambarcaţiunea lui Casey Oakes în apropierea cadavrelor. Aceasta a fost examinată și are defecțiuni produse prin coliziune, ca şi cum ar fi intrat în gheaţă sau într-o stâncă. În plus, barca era mică şi nu ar fi putut transporta în siguranţă şapte sau opt persoane.

În total, 8 cadavre au fost scoate din apă: 6 adulţi şi 2 copii – unul cu vârsta sub 3 ani. Cei doi copii aparțineau familiei de români și erau născuți în Canada. Identitățile victimelor nu au fost încă făcute publice, în așteptarea notificării rudelor lor apropiate.
Se pare că pasagerii ambarcațiunii care încercau să ajungă ilegal în SUA au fost surprinși de o furtună care a adus vânt puternic şi polei.

Parteneri