O hârtie care merită aruncată la coș, aruncă România la coș

De ce este atât de greu, domnilor câțiva politicieni, dacă nu imposibil, să aruncați la coș o hârtie? De ce e atât de importantă o hârtie pe care scrie, între altele, că abuzul în serviciu este dezincriminat și acceptați să fie făcută țăndări o țară pentru atâta lucru? Cum să arunci o țară la coș și să nu arunci o hârtie la coș?
De ce nu renunță la ea, domnul Iordache? De frica lui Dragnea care, cică, l-ar fi înjurat într-o seară și l-ar fi amenințat cu linșajul dacă nu dă drumul imediat ordonanței? Dacă-i atât de fricos și de spârcâit pe domnia sa, cine-l bate pe domnul Dragnea pentru că și înălțimea sa pare îngălbenit în nădragi de frica cuiva? Cine stă călare pe fricile acestor doi barbați de stat, transformându-i în lași și fricoși? Cine este stăpânul marii frici, fiindcă doar o frică animalică poate duce la așa ceva? Cine face ca o hârtie să devină atât de importantă încât un mănunchi de politicieni să riște aruncarea țării în aer numai pentru ca această hârtie să intre în funcțiune și să producă efecte?. Cum intră în funcțiune o hârtie? Publicând-o în Monitorul Oficial și lăsând-o acolo, zece zile, să dospească, împotriva străgătului disperat sau amenințător al mulțimilor.
Domnilor mănunchi de politicieni! Poporul – fiindcă poporul devine protestatar – nu vă cere minunea de a face într-o clipă spitale, de a vindeca bolnavii de cancer, de a scoate apă din stâncă. Nu vă cere nimeni să ardeți o pagină scrisă de Shakespeare, ci un text care sună idiot. De ce-i atât de greu să-l aruncați la coș? De ce aruncați voința întotdeauna îndreptățită a mulțimilor, la coș?

Scoateți, ziceți, partidul în stradă. Faceți o crimă. Bâte de partid au mai fost scoase în stradă. Rețineți că acum, în marile piețe ale României, nu se află un partid, ci oameni, cei mai mulți fără carnet, oameni oameni, care se cred îndreptățiți să ceară să nu fie legiferată hoția. De 27 de ani am fost, de toate partidele, jefuiți și din astă pricină suntem țara săracă a Europei, cu o pătură apreciabilă de milionari și miliardari politicieni. Cei mai puțini milionari sunt dintre oamenii de afaceri. De ce?
Domnilor câțiva, din ce în ce mai câțiva! De ce nu demisionați? Nu sunteți, în partidul domniilor voastre, de neînlocuit. Lăsați-vă înlocuiți de alții de la voi, nu din spirit patriotic, fiindcă ați fost castrati de așa ceva, ci din spirit de partid. Dacă vă iubiți partidul, fiindcă acum îi faceți un imens rău, lăsați-i pe alții.
Nu contestă nimeni că ați câștigat alegerile. Sunt sigur că se vor găsi  pesediști care pot arunca la coș hârtia care aruncă la coș România și pot aplica programul de guvernare cel real, fără hoțiile-adaos de la miezul nopții. Cereți-vă înțelepciunea îndărăt, dacă ați avut-o vreodată, domnilor câțiva!