O școală din Spania, premiată de președintele Klaus Iohannis

O școală din orașul spaniol Alcalá de Henares este prima instituție care a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler.

Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler pentru o instituție este o premieră, această medalie fiind tradiţional acordată prin decret al președintelui României unor persoane, excepția s-a făcut pentru succesul cursului de limbă română implementat la Şcoala „Juan de Austria” din orașul Alcalá de Henares, în urmă cu 13 ani, potrivit romania-actualitati.ro.

A început aici şi în primul an s-au înscris 120 de copii, apoi programul s-a extins la alte școli și astăzi se predă în opt școli din oraș. A fost prima școală care a aplicat acest program, chiar dacă unii s-au opus și chiar vedeau cu ochi răi orele de limbă și cultură română, spuneau că nu are niciun sens așa ceva într-o școală spaniolă, dar eu am fost convins de la început că este foarte necesar, pentru că 20% din elevii noștri sunt de origine română, cei mai mulți dintre cei de astăzi s-au născut aici la noi în oraș, (…) Este o mândrie pentru noi, este pentru prima dată când o țară recunoaște munca noastră și ne bucurăm că alături de ambasadorul României au fost prezente autoritățile de la guvernul regional și primarul oraşului”, a spus directorul Antonio Suárez Marante, conform sursei citate mai sus.

Cursul de limbă, cultură și civilizație românească se predă în prezent în 100 de școli din Regiunea Madridului, unde sunt înscriși peste 1.000 de copii români și de alte naționalități.