Oamenii de afaceri Beny Steinmetz și Tal Silberstein au fost reținuți în Israel. Cei doi au legături puternice în România

Miliardarul Beny Steinmetz si omul de afaceri Tal Silberstein au fost reținuti în Israel. Anunțul a fost făcut pe Twitter jurnalistul israelian originar din România, Attila Sonfalvi.
Cei doi au fost reținuți ca urmare a unei anchete FBI. E vorba de o afacere de corupție în Guineea. Cei doi ar fi dat mită în această țară africană într-o afacere legată de diamante, potrivit jurnalistului Alexandru Costache, scrie stiri.tvr.ro

Atât Beny Steinmetz, cât și Tal Silberstein au legături puternice cu România. Ei au fost vizați de un mandat de arestare emis de autoritățile din România, de procurorii de la DNA Brașov în afacerea retrocedărilor de păduri din Brașov. E vorba de dosarul în care a fost arestat și Remu Truică și în care este judecat alături de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acesta din urmă pentru mărturie mincinoasă.

Tal Silberstein a fost consultant politic și a lucrat îndeaproape cu Dan Andronic, pentru politicieni precum Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu și Traian Băsescu.

Distribuie prietenilor

Beny Steinmetz este cel mai bogat israelian. El a investit în România foarte mult, în primul rând în proiectul Roșia Montana.

Foto – rtv.net