• Home
  • Prima
  • Oamenii de știință, noi detalii: ”Avem 10 milioane de persoane vindecate, dar au deficiențe mari. Daunele pe termen lung pot fi uriașe!”

Oamenii de știință, noi detalii: ”Avem 10 milioane de persoane vindecate, dar au deficiențe mari. Daunele pe termen lung pot fi uriașe!”

Apar noi detalii privind felul în care se manifestă infecția cu noul coronavirus în organismul uman. Mai exact, oamenii de știință atrag atenția că aceasta poate provoca complicații neurologice grave, între care inflamații, psihoze și chiar delir.

Conform unui studiu realizat de cercetători de la University College London (UCL), 43 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 au suferit numeroase complicații, între care disfuncții temporare ale creierului, accidente vasculare cerebrale şi leziuni ale nervilor ori alte consecinţe grave la nivelul creierului.

Această cercetare nu vine decât să confirme faptul că infecția cu noul coronavirus afectează, în anumite cazuri, și creierul.

”Rămâne de văzut dacă vom vedea o epidemie pe scară largă de leziuni cerebrale asociate pandemiei – probabil asemănătoare cu epidemia de encefalită letargică din anii ’20 şi ’30 după pandemia de gripă din 1918″, a declarat Michael Zandi, de la Institutul de Neurologie al UCL, care a condus studiul.

Primele date au arătat că infecția cu COVID-19 determină probleme respiratorii
COVID-19 este în mare parte o boală respiratorie care afectează plămânii, însă neurologii şi medicii specialişti în probleme ale creierului susţin că dovezile care apar privind impactul său asupra creierului sunt îngrijorătoare.

Mai mult pe a1.ro

Parteneri