• Home
  • Știri
  • Octavian Jurma: ”După sărbători, școlile ar trebui închise 10 zile”

Octavian Jurma: ”După sărbători, școlile ar trebui închise 10 zile”

jurma 1

Epidemiologul Octavian Jurma susține că după petrecerile de sărbători vor crește infectările, iar școlile ar trebui să rămână închise încă 10 zile, altfel răspândirea virusului va fi favorizată, iar România se va confrunta cu un nou val de îmbolnăviri.

Peste doar 12 zile, elevii vor intra din nou în vacanță, o vacanță ce ar trebui prelungită, în condițiile în care autoritățile au eliminat marea majoritate a restricțiilor, dând frâu liber petrecerilor de sărbători cu sute sau chiar mii de oameni.

”Școlile pot fi un catalizator pentru debutul valului 5, Omicron. Aș fi preferat o abordare de tipul celei din Portugalia, care a introdus acele 10 zile de lucrat de acasă, a închis școlile pentru săptămâna de după Revelion, tocmai pentru că epidemiologii știu că această perioadă nimeni nu o să respecte nici măcar mandate de stat acasă.

Toți ne vom întâlni cu prieteni, chiar dacă în format mai restrâns. Numărul de cazuri va crește, chiar dacă nu ar fi Omicron, ar fi o problemă. Cu Omicron, această problemă este de cinci ori mai mare decât a fost cu Delta”, a declarat Octavian Jurma la Antena 3.

Parteneri