AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Olaf Scholz vine la București, unde se va întâlni cu Iohannis și cu Maia Sandu

 

Cancelarul Olaf Scholz va sosi pe 3 aprilie 2023 pentru o vizită în România, informează Ambasada Germaniei la București, într-un comunicat de presă, potrivit digi24.ro.

Cancelarul va fi primit la Bucureşti mai întâi de preşedintele României, Klaus Iohannis. Vor fi discutate teme bilaterale, precum şi subiecte de politică europeană, securitate şi energie. După discuţii este prevăzută o conferinţă de presă comună. Ulterior, cei doi se vor întâlni și cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Cancelarul federal Olaf Scholz va sosi pe 3 aprilie 2023 pentru o vizită România. Cancelarul va fi primit la Bucureşti mai întâi de preşedintele României, Klaus Werner Iohannis. Vor fi discutate teme bilaterale, precum şi subiecte de politică europeană, securitate şi energie. După discuţii este prevăzută o conferinţă de presă comună. Apoi, cancelarul Scholz va fi primit cu onoruri militare de către prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă. După întrevederea cu prim-ministrul Ciucă, cancelarul Scholz şi preşedintele Iohannis se vor întâlni cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru o discuţie comună. În cadrul acesteia se vor aborda aspecte cu privire la susţinerea în continuare a Republicii Moldova. După întrevedere este prevăzută o conferinţă de presă comună”, transmite ambasada Germaniei.

Cancelarul Scholz va purta un dialog şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Apoi, cancelarul Scholz se va întâlni şi cu reprezentanţi ai minorităţii germane din România, conform sursei citate.

Aceasta este prima vizită a cancelarului german la București de la preluarea funcției de șef al guvernului federal.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!