• Home
  • Știri
  • OMS: Deficitul de forță de muncă în domeniul sănătății din Europa, „o bombă cu ceas care ticăie”

OMS: Deficitul de forță de muncă în domeniul sănătății din Europa, „o bombă cu ceas care ticăie”

spital operatie 1

Un raport OMS/Europa arată că 40 % dintre medicii care lucrează în domeniul medical sunt aproape de vârsta de pensionare într-o treime din țările din Europa și Asia Centrală.

Toate țările din Regiunea Europeană a OMS – care cuprinde 53 de state membre din Europa și Asia Centrală – se confruntă în prezent cu provocări grave legate de forța de muncă din domeniul sănătății și al asistenței medicale, potrivit unui nou raport publicat miercuri de OMS/Europa, potrivit b1tv.ro.

Îmbătrânirea forței de muncă este principala dintre acestea. Analiza constată că 13 dintre cele 44 de țări care au raportat date cu privire la acest aspect au o forță de muncă în care 40% dintre medicii care practică medicina au deja vârsta de 55 de ani sau mai mult.

Îmbătrânirea forței de muncă din domeniul sănătății și al asistenței medicale a fost o problemă gravă înainte de pandemia COVID-19, dar este și mai îngrijorătoare în prezent, în condițiile în care epuizarea severă și factorii demografici contribuie la o forță de muncă din ce în ce mai redusă.

Mai mult aici

Parteneri