• Home
  • Știri
  • Premierul cere ministerelor să ia măsuri urgente pentru a reduce consumul de energie

Premierul cere ministerelor să ia măsuri urgente pentru a reduce consumul de energie

ciuca 3

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, fiecărui minister să ia măsuri pentru a reduce risipa de energie.

„În urmă cu o săptămână am adoptat modificarea ordonanței 27 pe măsurile energetice. A avut loc reuniunea miniștrilor energiei și ministrul Popescu a participat la această activitate. De asemenea, sunt semnale și avem astăzi un mesaj transmis de președintele Consiliului Europei, legat de măsurile care se întreprind la nivelul UE, astfel încât să putem să gestionăm situația legată de criza gazelor și prețul energie.
Așa cum am discutat în ședințele de guvern anterioare, dincolo de aceste măsuri este nevoie să luăm măsuri la nivel guvernamental, instituțional, pentru reducerea risipei. Au fost și sunt discuții pe măsuri concrete, măsuri pe care v-am rugat să le aveți în vedere la nivelul fiecărei instituții pentru a eficientiza consumul de energie electrică și a reduce risipa”, a spus la începutul ședinței de guvern Nicolae Ciucă, potrivit antena3.ro.

Premierul a cerut ca, peste două săptămâni, să privească un plan la nivelul Guvernului în ceea ce privește reducerea consumului de energie.

„Fiecare minister să-și ia măsuri astfel încât să putem să fim un exemplu în ceea ce privește reducerea risipei la nivelul instituțiilor statului”, a conchis Ciucă.

Parteneri