• Home
  • Prima
  • Opt bebeluși abandonați la Maternitatea din Ploiești, care au murit la scurt timp după naștere, au stat timp de 12 ani în morgă

Opt bebeluși abandonați la Maternitatea din Ploiești, care au murit la scurt timp după naștere, au stat timp de 12 ani în morgă

morga ploiesti 1

Caz incredibil la maternitatea din Ploiești! Mai mulți bebeluși abandonați în spital, care au murit la scurt timp după naștere, au stat timp de 12 ani în morga spitalului, scrie stiri.tvr.ro.

Ei nu au putut fi înhumați din cauza birocrației. Abia acum, autoritățile locale au reușit să obțină documentele necesare pentru a-i putea înmormânta.

Doar preotul, un avocat, un consilier local și câțiva angajați ai cimitirului din Ploiești au asistat la slujba de înmormântare a celor opt bebeluși. Abandonați în maternitate, copiii nu au putut fi înhumați, pentru că nu aveau acte. Pur și simplu, ei nu existau în niciun document oficial, nici vii, nici morți.

Ca să îi poată înhuma, singura posibilitate legala era ca Maternitatea din Ploiești să dea în judecată Serviciul de Evidență a Populației. A făcut-o, însă, abia în 2015.

Cei opt bebeluși au fost înmormântați creștinește în două gropi din cimitirul din Ploiești.

Parteneri