Orban, către Parlament: Nu mai votaţi pomeni

Premierul Ludovic Orban a anunţat că liberalii iau în calcul să atace la Curtea Constituţională legea care dublează alocaţiile copiilor. El a făcut apel la parlamentari să numai voteze „pomeni” şi legi care „care riscă să arunce România în haos”.

„Suntem în analiză (cu privire la posibilitatea de a ataca dublarea alocaţiilor copiilor la CCR, n.r.). Şi aici răspunsul pe care îl dau este foarte clar: noi suntem un guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică din România – noi şi noi acte normative care generează scăderi de venituri, care generează noi cheltuieli şi care riscă să arunce România în haos. Nu e normal. Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului – nu mai votaţi astfel de acte normative, nu mai votaţi pomeni, nu mai votaţi creşteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare”, a declarat Orban, potrivit adevarul.ro.

De asemenea, premierul a precizat că „România se află într-o situaţie mai dificilă decât alte ţări europene”.

Distribuie prietenilor

„România se află într-o situaţie mai dificilă faţă de alte ţări europene, pentru că am moştenit un deficit şi grave dezechilibre economice care au fost provocatede guvernările anterioare şi expunerea noastră la criză e mult mai mare. Dacă nu suntem prudenţi, dacă nu gândim fiecare măsură, dacă nu chibzuim fiecare pas, riscăm să provocăm o gravă criză economică. Toate măsurile luate de noi au ţinut economia la un nivel de activitate mulţumitor. Efectele crizei economice provocate de epidemie nu sunt aşa de mari cum arătau estimările”, a mai spus premierul, conform sursei citate.

El a punctat faptul că, în acelaşi timp, toate măsurile pe care le-a pregătit Guvernul în pachetul economic de relansare „sunt măsuri care vor genera efecte favorabile asupra economiei şi asupra vieţii fiecărui cetăţean”.