Orban cere demisia judecătorilor CCR: Cetăţeni capabili în orice moment de o lovitură de stat

Preşedintele PNL Ludovic Orban a cerut, miercuri, demisia judecătorilor CCR care au votat pentru admiterea sesizării privind conflictul dintre Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie.

„Astăzi nu mai avem o Curte Constituţională a României, care să judece în funcţie de Constituţia ţării, ci avem 5 cetăţeni capabili în orice moment de o lovitură de stat. Aceşti indivizi se consideră deasupra voinţei poporului român, deasupra Constituţiei şi deasupra democraţiei. Solicit în mod imperativ demisia de îndată a judecătorilor Curţii Constituţionale care au fost favorabili acestei decizii şi, ulterior, revizuirea hotărârii de astăzi. De asemenea, precizez că vom folosi toate pârghiile pe care le vom avea la dispoziţie în momentul în care Partidul Naţional Liberal va prelua puterea pentru a readuce Curtea Constituţională în serviciul cetăţeanului şi în cadrul constituţional”, a transmis Orban, într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

De asemenea, liderul PNL a afirmat că România a rămas fără Curtea Constituţională, prin politizarea acestei instituţii.

Distribuie prietenilor

„PSD a reuşit prin politrucii pe care i-a instalat la Curtea Constituţională să obţină compromiterea acestei instituţii fundamentale în orice democraţie. Practic, de astăzi, România a rămas fără Curte Constituţională, după ce fantoma lui Dragnea le-a şoptit la ureche celor 5 judecători cum să voteze. Această instituţie s-a transformat în Curtea pentru salvarea corupţilor, un instrument politic de graţiere care operează în afara cadrului constituţional. Majoritatea conturată în Curtea Constituţională serveşte o agendă a răului, care este încarnată nu doar în Liviu Dragnea, ci în miile de alţi Dragnea care populează PSD sau instituţiile publice infestate de acest partid. Totul, după ce românii s-au exprimat în mod clar şi răspicat împotriva oricăror forme de graţiere a corupţilor, prin Referendumul din 26 mai”, a adăugat Orban.