Orban, despre echipa cu care se va prezenta în Parlament: „Nu am intenția de a schimba vreun ministru”

„Nu suntem într-o criză. Suntem într-o situație în care, România, ca să fie sigură că revine pe drumul corect, are nevoie ca cetățenii să aleagă un Parlament care să-i reprezinte cu adevărat. Ăsta nu (nu-i reprezintă n.r.). S-a și văzut”, a subliniat vineri seară Ludovic Orban, invitat la „România 9” . Desemnat din nou de președinte să formeze un cabinet, Orban a prezentat la TVR calendarul imediat, dar și unul pe termen mediu.

„Trebuie să scoatem din programul de guvernare destul de mult, adică ceea ce am rezolvat din punctele care au existat în programul de guvernare și, evident, să adăugăm câteva obiective noi”, a subliniat Ludovic Orban. El a acceptat că, deși acest program de guvernare ar putea pica la vot, va reflecta obiective pe care și le asumă Partidul Național Liberal. „Pentru că nu sunt convins 100% că va pica. (…) Există și posibilitatea să fie învestit guvernul. Cu voturile cui, domnule Cristache? Cu voturile PSD-ului, adică ale celor care au inițiat moțiunea de cenzură ca să ne dea jos”, a spus Orban, potrivit stiri.tvr.ro.

Birourile permanente vor stabili apoi calendarul. Totul trebuie să se finalizeze în maximum 15 zile cu votul plenului Parlamentului.

Distribuie prietenilor

„În mare, echipa rămâne aceeași. (…) Nu aș da acum detalii, pentru că nu e numai decizia mea, este decizia organismului de conducere al PNL. (…) Lucrurile sunt bune, pentru că noi rămânem în funcție”, a subliniat Orban.
Întrebat dacă va schimba vreun ministru, premierul desemnat a răspuns că nu are această intenție.