Orban, despre intenția PSD de a contesta MCV la Curtea de Justiţiei a UE: „Sunt duşi cu capul”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, referitor la intenţia social-democraţilor de a contesta MCV la Curtea de Justiţiei a UE, că „sunt duşi cu capul”, iar orice altă acțiune în afara respectării recomandărilor raportului MCV riscă să facă un rău imens României.

„Sunt duşi cu capul. Madame Dăncilă nu ştie gramatica limbii române şi aritmetică. Orice altă acţiune, în afară de respectarea recomandărilor, riscă să facă un rău imens României. Doamna Dăncilă trebuie să priceapă că nu există altă cale decât aceea de a respecta recomandările Comisiei de la Veneţia şi cele cuprinse în raportul MCV. Nu sunt obligatorii (recomandările raportului MCV – n.r.), dar orice altceva vor face va dăuna României şi va avea consecinţe negative asupra românilor”, a afirmat Orban, joi, pentru MEDIAFAX.

Afirmaţiile lui Ludovic Orban vin în contextul în care preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, social-democratul Nicuşor Halici, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că în PSD este analizată posibilitate unui demers de contestare a raportului MCV la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.