• Home
  • Prima
  • Orban, despre sancționarea aleșilor care votează în locul colegilor: Mi se pare chiar că frizează un pic chiar şi domeniul penal să votezi pentru altcineva

Orban, despre sancționarea aleșilor care votează în locul colegilor: Mi se pare chiar că frizează un pic chiar şi domeniul penal să votezi pentru altcineva

orban cu maca

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, susține ideea ca parlamentarii care votează și în locul altor colegi să fie sancționați.

Întrebat când va ajunge la votul din plenul reunit proiectul de lege al USR PLUS privind sancționarea aleșilor care votează în locul colegilor, Ludovic Orban a răspuns: ”Sigur am înţeles că e un proiect de lege de modificare a legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor care trebuie să treacă prin comisia de statut şi, după ce se finalizează raportul, va intra în dezbatere plenului Camerelor reunite”.

Potrivit b1.ro, întrebat dacă ar susține un astfel de proiect, președintele PNL a precizat: „Cu siguranţă. Mi se pare chiar că frizează un pic chiar şi domeniul penal să votezi pentru altcineva. Conform Constituţiei, fiecare parlamentar este un reprezentant al cetăţenilor care i-au încrediţat votul şi trebuie să îşi exprime voturile în Parlament. Dacă altcineva votează în locul lui nu este corect. Este o viciere a mandatului de reprezentare”.

Discuțiile despre parlamentarii care votează la mai multe mâini au revenit în spațiul public în contextul în care mai mulți aleși au votat și în locul colegilor lor în ședința în care a fost aprobat proiectul legii bugetului pe 2021.

Parteneri