• Home
  • Prima
  • Orban: „Guvernul este un hoţ care a jefuit la drumul mare toată populaţia”

Orban: „Guvernul este un hoţ care a jefuit la drumul mare toată populaţia”

orban parlament

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat miercuri că programul „Sprijin pentru România” reprezintă „o pomană acordată către diferite categorii sociale, fără absolut niciun fel de fundament”, iar Guvernul este „un hoţ, care a jefuit la drumul mare toată populaţia”.

Ludovic Orban a susţinut că Guvernul ar trebui să vină în Parlament şi să ceară modificarea programului de guvernare, având în vedere că măsurile anunţate nu fac parte din acest program.

„Guvernul PSD-PNL-UDMR este un hoţ care a jefuit la drumul mare toată populaţia României, luând fiecărui cetăţean român, conform ratei inflaţiei, 10% din venituri, prin distrugerea puterii de cumpărare provocată de creşterea preţurilor. Şi acest hoţ, care a jefuit toţi românii, vine acum şi pozează în mare binefăcător, într-un generos care dă ceva către o parte dintre cetăţeni din ceea ce a furat de la toţi cetăţenii. Aşa-zisul program, al PSD de fapt, care este implementat prin slugile PSD-ului, care încă poartă numele de PNL, este o pomană acordată către diferite categorii sociale, care nu are absolut niciun fel de fundament şi care nu reprezintă altceva decât o campanie electorală care este făcută de PSD pe spinarea populaţiei, ca urmare a distrugerii puterii de cumpărare.

Am câteva nedumeriri. Deci, PSD vrea să voucherizeze pur şi simplu România. De ce dau vouchere către beneficiarii burselor sociale şi nu cresc bursele sociale cu suma aferentă? Nu cumva pentru că aceste vouchere sunt date numai pe o perioadă limitată de timp şi că ele nu vor fi date în continuare? În mod normal, dacă vrei să iei o măsură, trebuie să creşti veniturile. De ce să dai vouchere la persoanele cu dizabilităţi care au nevoie de creşterea veniturilor şi nu le creşti indemnizaţiile acestor categorii de persoane defavorizate?”, a spus Orban în Parlament, potrivit romaniatv.net.

Orban a adăugat că voucherele acordate pensionarilor „distrug complet principiul contributivităţii”.

Mai mult aici

Parteneri