• Home
  • Știri
  • Orban îi cere preşedintelui PSD să îi retragă sprijinul politic ministrului Apărării, pentru că pune în pericol scutul de la Deveselu

Orban îi cere preşedintelui PSD să îi retragă sprijinul politic ministrului Apărării, pentru că pune în pericol scutul de la Deveselu

orban 3

Liderul Forţa dreptei, Ludovic Orban îi cere joi preşedintelui PSD să îi retragă sprijinul politic ministrului Apărării, Vasile Dîncu, acuzându-l că ”pune în pericol scutul de la Deveselu chiar în timp ce Putin şi alţi lideri de la Kremlin ameninţă cu folosirea armei nucleare”.

”Ministrul Apărării ne lasă fără apărare. În comuna Cârcea este amplasat un radar care are obiectivul de apărare a scutului de la Deveselu contra atacurilor aeriene de joasă înălţime. Scutul de la Deveselu este un element cheie al sistemului defensiv anti-rachetă, care are rolul de a proteja ţările NATO contra unui eventual atac nuclear rusesc. Tot în comuna Cârcea este primar din 2004 Valerică Pupăză, de la PSD. Domnul Pupăză este şi proprietar de terenuri din comună şi se ocupă de tranzacţii imobiliare. Una a ajuns în atenţia opiniei publice. Vânzarea unui teren de 235.000 de metri pătraţi către LIDL pentru construirea unui depozit”, spune Orban în postare, potrivit news.ro.

Liderul Forţa Dreptei precizează că, deşi ştia că terenul este în apropierea unui radar şi că, pentru emiterea autorizaţiei de construcţie, era necesar conform prevederilor legale avizul MAPN, primarul proprietar şi vânzător a omis să precizeze acest „amănunt” în cursul procesului de eliberare a certificatului de urbanism şi, ulterior, a autorizaţiei de construcţie. Asta doar pentru terenul tranzacţionat de el, pentru că pentru un alt teren din vecinătate s-a cerut avizul MAPN.

”Ministerul Apărării, după emiterea autorizaţiei de construcţie, atacă perfect justificat în instanţă autorizaţia pentru a bloca lucrările de construcţie a depozitului pentru că afectează funcţionalitatea radarului, făcându-l aproape inutil şi lăsând fără apărare scutul de la Deveselu. În cursul procesului, ministerul care a atacat autorizaţia îşi schimbă poziţia şi ajunge la o înţelegere extrajudiciară cu LIDL prin care renunţă la acţiune şi se angajează să relocheze radarul pe cheltuiala NATO”, spune Ludovic Orban.

Potrivit lui Orban, ”ministrul Apărării pune în pericol scutul de la Deveselu chiar în timp ce Putin şi alţi lideri de la Kremlin ameninţă cu folosirea armei nucleare”.

Mai mult aici

Parteneri