• Home
  • Prima
  • Orban: M-am retras de la șefia PNL pentru ca Iohannis să fie președintele României

Orban: M-am retras de la șefia PNL pentru ca Iohannis să fie președintele României

orban si iohannis 1

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a făcut declarații la Palatul Parlamentului și a menționat că relația cu Klaus Iohannis s-a desfășurat într-o manieră productivă. Liderul politic a ținut să precizeze că, în trecut, s-a retras din cursa pentru șefia PNL pentru ca Iohannis să poată avea șanse să devină președintele României.

„În această perioadă am avut un parteneriat cu Klaus Iohannis care a funcționat aproape fără cusur. Împreună am făcut lucruri extrem de importante pentru România, atât pe plan intern cât și extern. Am o relație care poate fi evaluata de orice cetățean.
După ce Iohannis mi-a spus că vrea să candideze la funcția de președinte al PNL, eu mi-am retras candidatura. Președintele care este ales de PNL trebuie să aibă principala calitate de a fi ales la alegerile prezidențiale. M-am retras și l-am susținut pe Klaus Iohannis să fie președinte al României”, a declarat Orban, potrivit rtv.net.

Întrebat de presă dacă nu consideră că este momentul ca Iohannis să îl susțină în acest moment în cursa pentru șefia PNL, Orban a răspuns că președintele nu se va implica.

„Așa cum îl cunosc eu pe președintele României, nu se va implica în această campanie de alegere a președintelui PNL.” , a subliniat Ludovic Orban.

Parteneri