Orban: Nu este oportună o rezoluţie privitoare la România în Parlamentul European

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că nu este oportună o rezoluţie cu privire la România în cadrul Parlamentului European, în condiţiile în care ţara noastră va prelua de la 1 ianuarie preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

„În ce ne priveşte, considerăm că nu este oportună o rezoluţie privitoare la România. Să ne aducem aminte că România, de la 1 ianuarie, preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. (…) Sigur, asta nu ne face să nu fim extrem de critici faţă de ceea ce face rău Guvernul şi, mai ales, solicităm Guvernului să se plieze pe solicitările legitime formulate de instituţiile UE atât în ceea ce priveşte independenţa Justiţiei, cât şi în ceea ce priveşte funcţionarea statului de drept şi respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”, a spus Orban la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Întrebat cum vor vota europarlamentarii PNL dacă va exista o rezoluţie cu privire la România, Orban a spus că se va hotărî la momentul respectiv, în funcţie şi de conţinutul documentului.