Orban o contrazice pe Turcan: S-a discutat despre creșterea vârstei de pensionare și a stagiului de cotizare

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că au fost discuții despre creșterea vârstei de pensionare și a stagiului minim de cotizare pentru pensie, dar că nu s-a luat o decizie pe aceste subiecte. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spunea însă că nu va crește vârsta de pensionare, decât pentru cei care doresc acest lucru, nici stagiul minim de cotizare.

„De discutat, evident că s-a discutat acest subiect și nu e un subiect nou pe piață, nu s-a luat o decizie. Noi oricum avem în programul de guvernare reforma sistemului de pensii. Obiectivele principale sunt asigurarea sustenabilității sistemului de pensii, asigurarea unui mecanism de creștere a pensiilor, pe baza unor realități economice”, a spus Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

„Sigur că avem discuții legate și de stagiul de cotizare și de vârsta de pensionare, dar aici urmează să se ia decizii. Când vor fi luate decizii, ele vor fi prezentate public”, a spus Orban.

Distribuie prietenilor

Întrebat dacă românii se pot aștepta la creșterea vârstei de pensionare până în 2024, Orban a spus: „Nu vă dau răspunsul la această întrebare până nu se ia o decizie legată de acest subiect”.

Această declarație contrazice afirmațiile anterioare ale ministrului Muncii, Raluca Turcan, și ale ministerului, potrivit cărora nu va crește nici vârsta de pensionare, decât pentru cei care doresc acest lucru, nici stagiul minim de cotizare pentru pensie.