Orban: Vom sesiza Avocatul Poporului dacă se adoptă ordonanța referitoare la schimbarea regulilor fiscale în România

Ludovic Orban a anunțat, marți, că PNL va sesiza Avocatul Poporului în situația în care Guvernul va adopta ordonanța de urgență referitoare la schimbarea regulilor fiscale în România.

„Sesizăm Avocatul Poporului pentru a ataca la Curtea Constituțională. Din păcate, în sistemul constituțional din România, singura entitate care poate să declanșeze controlul constituțional în cazul ordonanțelor de urgență sau ordonanțelor simple este Avocatul Poporului. Mărturisesc că n-am mari așteptări din partea Avocatului Poporului, dar vom îndeplini această procedură și vom face publice toate argumentele pe care le avem împotriva măsurilor pe care le considerăm ca încălcând Constituția’, a spus liderul PNL într-un interviu la Adevărul Live.

De asemenea, liderul liberalilor a precizat că adoptarea ordonanței prin care contribuțiile sociale vor trece în sarcina angajatului încalcă și legislația în domeniul finanțelor, deoarece modificările ar fi trebuit făcute cu minim șase luni înainte de începutul anului următor.

Distribuie prietenilor

„Cu siguranță, ne vom bate în Parlament și, de asemenea, vom manifesta public împotriva acestor măsuri care riscă să pună pe butuci economia”, a mai spus Orban.

Aurelia Apostol, AMPress