• Home
  • Articole sponsorizate
  • Organizarea grădinii – ce poți achiziționa din Hornbach Berceni pentru a-ți amenaja o oază de liniște și relaxare

Organizarea grădinii – ce poți achiziționa din Hornbach Berceni pentru a-ți amenaja o oază de liniște și relaxare

Grădina reprezintă un spațiu care merită multă atenție. Deși poate părea o provocare, aceasta poate fi transformată într-un loc de poveste. Dacă te afli printre norocoșii care dispun de spațiu pentru grădină, fă-ți un plan de organizare al acesteia. În funcție de spațiul disponibil, încearcă să descoperi cum ți-ar plăcea să arate și de ce lucruri ai nevoie să-ți satisfacă nevoile.

Pentru a face alegeri inspirate pentru oaza ta de relaxare, fii atent la toate detaliile. Ține cont de spațiu, de stilul dorit și de noile tendințe în materie de amenajare a grădinilor și curților. 

Descoperă care sunt elementele care îți pot contura o atmosferă relaxantă mai aproape de natură

 

Amenajarea unei terase de relaxare

Pentru a-ți transforma grădina într-un spațiu de relaxare poți lua în considerare amenajarea unei terase. În funcție de spațiul de care dispui, aceasta poate fi mai mică sau mai mare. Pentru a amenaja terasa ai nevoie de câteva elemente de bază și de decor. Poți opta pentru un set de mobilier pentru terasă și o canapea. Pentru a anima atmosfera, poți adăuga decorațiuni conform gusturilor tale. Un alt element pe care l-ai putea integra în peisaj este un balansoar sau un leagăn. Cu siguranță te vei bucura de momentele de liniște petrecute în el. Amenajând un astfel de spațiu, îți va fi mai mare dragul să te relaxezi în propria grădină.

Amenajarea spațiilor verzi

Spațiile verzi reprezintă un aspect foarte important pentru crearea unei atmosfere armonioase. Pentru a menține un echilibru trebuie să fii atent unde amplasezi gazon, flori sau alei. Toate trebuie să se îmbine cât mai armonios. Florile vor adăuga o notă de eleganță grădinii tale. Pe acestea le poți planta în curte sau amplasa ghivece unde consideri necesar. Nu uita să te informezi asupra condițiilor lor de viață pentru a le putea îngriji corespunzător. Conform noilor tendințe, aleile pietruite se încadrează foarte bine în astfel de contexte. Dacă îți dorești să fii cât mai aproape de natură la tine acasă, este important să aloci spațiilor verzi cât mai mult loc.

Amenajarea unui loc pentru depozitare

Un alt lucru care îți poate fi de folos este amenajarea unui spațiu pentru depozitare. Poți achiziționa o căsuță de grădină sau materialele necesare construirii uneia. La magazinul Hornbach din Berceni poți alege dintr-o gamă variată, căsuța potrivită nevoilor tale. Într-un astfel de spațiu poți depozita liniștit echipamentele folosite pentru grădinărit, dar și alte obiecte. Acestea vor fi în siguranță de fenomenele meteo și alți factori care le pot dăuna. Le vei putea lua cu ușurință de câte ori ai nevoie de ele pentru îngrijirea plantelor și întreținerea întregii oaze de relaxare. În plus, dacă îți place să meșterești sau ai un hobby care necesită un spațiu special poți folosi căsuța și ca atelier.

Grădina poate fi un spațiu perfect pentru recreere. Ținând cont de câteva sfaturi și aspecte o poți amenaja precum ai visat. Dacă vei acorda atenție tuturor elementelor necesare amenajării grădinii, cu siguranță te vei bucura de liniște și relaxare oricând ai nevoie.  

Sursa foto: Pexels.com.

Parteneri