AM Press Logo
Muzeul Pietrei

OSCAR 2021: “Nomadland”, cel mai bun film. ”Colectiv” rămâne cu nominalizarea

Cea de-a 93-a gală a Premiilor Oscar a avut loc anul acesta la 25 aprilie, după ce a fost amânată cu două luni din cauza pandemiei de COVID-19. Iniţial, ceremonia de decernare a premiilor Oscar trebuia să aibă loc pe 28 februarie, însă criza sanitară declanşată de noul coronavirus a determinat închiderea cinematografelor şi a bulversat calendarul producţiilor hollywoodiene. Premiile Oscar sunt atribuite în fiecare an pe baza voturilor exprimate de cei aproximativ 9.000 de membri ai Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Sciences – AMPAS).

Lista completă a trofeelor atribuite în cadrul celor 23 de categorii de premii care au fost decernate la gala Oscar 2021:

Anthony Hopkins a devenit cel mai vârstnic câştigător al premiului Oscar în categoriile de interpretare după ce a fost recompensat duminică seară, la Los Angeles, cu trofeul pentru cel mai bun actor în rol principal.

Frances McDormand a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

Lungmetrajul “Nomadland” a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Actriţa sud-coreeană Yuh-Jung Youn a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, datorită interpretării sale din filmul “Minari”.

La această categorie au fost nominalizate actriţele Maria Bakalova (“Borat Subsequent Moviefilm”), Glenn Close (“Hillbilly Elegy”), Olivia Colman (“The Father”), Amanda Seyfried (“Mank”), Yuh-Jung Youn (“Minari”).

“My Octopus Teacher” a fost desemnat cel mai bun lungmetraj documentar la cea de-a 93-a gală de decernare a premiilor Oscar. La această categorie au fost nominalizate documentarele “My Octopus Teacher”, “colectiv”, “Crip Camp”, “The Mole Agent”, “Time”.

Filmul “Soul” a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie.
Producţiile nominalizate la această categorie au fost “Onward”, “Over the Moon”, “A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon”, “Soul”, “Wolfwalkers”.

Cineasta chineză Chloe Zhao a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună regie cu filmul “Nomadland”.

Mai mult pe stiri.tvr.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!