• Home
  • Știri
  • Oxford Analytica, despre Iohannis: Preşedintele erodează democraţia pluralistă din România

Oxford Analytica, despre Iohannis: Preşedintele erodează democraţia pluralistă din România

iohannis invictus

Preşedintele Klaus Iohannis ”erodează democraţia pluralistă din România”, arată o analiză realizată de specialiştii think tank-ului britanic Oxford Analytica, potrivit news.ro. Aceştia apreciază că întoarcerea şefului de stat către armată şi servicii ”ridică îngrijorări cu privire la viitorul democraţiei din România”.

Oxford Analytica, unul dintre cele mai renumite think tank-uri din lume , a realizat o analiză referitoare la preşedintele Klaus Iohannis.
Acesta ”erodează democraţia pluralistă din România”, arată specialiştii încă din titlul analizei.

”Întoarcerea lui Iohannis către armată şi serviciile de informaţii ridică îngrijorări cu privire la viitorul democraţiei din România”, mai arată specialiştii.
Aceştia fac referire la rolul preşedintelui în ruperea coaliţiei dintre PNL şi USR şi formarea coaliţiei PNL-PSD”, partide în mod normal rivale, care deţin majoritatea locurilor în Parlament”.

”Eforturile sale (…) au subminat politica competitivă şi controlul asupra acţiunilor guvernului”, mai arată analiza.

Potrivit specialiştilor, ”popularitatea preşedintelui Klaus Iohannis este acum în cădere liberă”, având în vedere ”încercarea sa de a reduce influenţa parlamentului, permiţând epurarea judecătorilor anticorupţie şi aducând figuri militare în politică”.

Parteneri