• Home
  • Știri
  • Palatul Victoria, iluminat în roşu, miercuri seară, pentru comemorarea martirilor Brâncoveni

Palatul Victoria, iluminat în roşu, miercuri seară, pentru comemorarea martirilor Brâncoveni

gov rosu

Guvernul marchează Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor, astfel că Palatul Victoria va fi iluminat, miercuri seară, în roşu, culoare ce simbolizează martiriul şi jertfa.

„Credinţa creştină a fost şi continuă să rămână reper fundamental al poporului român, indiferent de momentele de încercare prin care a trecut, şi parte a identităţii noastre naţionale. Faptul că avem o zi dedicată comemorării martirilor Brâncoveni este nu doar prilej pentru a face cunoscute şi noii generaţii mărturiile istorice ale ocrotitorilor credinţei, culturii şi tradiţiilor româneşti, dar şi o bună ocazie să conştientizăm efectele pe care le au violenţele împotriva creştinilor. Şi astăzi vedem, din păcate, în lume, oameni care au de suferit pentru că împărtăşesc altă credinţă. Ca prim-ministru militez pentru apărarea şi promovarea libertăţii religioase, drept fundamental al fiecărei persoane”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Din anul 2020, 16 august este Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor, conform Legii 134/2020. Potrivit acestei legi, este prevăzută iluminarea în roşu a sediilor instituţiilor şi a unor obiective publice, precum şi organizarea de manifestări publice şi evenimente comemorative.

Parteneri