• Home
  • Știri
  • Papa Francisc are demisia deja semnată pentru cazul în care va avea probleme de sănătate

Papa Francisc are demisia deja semnată pentru cazul în care va avea probleme de sănătate

papa francisc 5mai 2022 09196400

Papa Francisc a dezvăluit într-un interviu publicat duminică faptul că a semnat în urmă cu aproape 10 ani o scrisoare de demisie în cazul în care se va confrunta cu probleme de sănătate care nu-i vor permite să-şi îndeplinească atribuţiile, transmite AFP, citată de stiri.tvr.ro.

Suveranul pontif, care a împlinit sâmbătă 86 de ani, a subliniat în trecut că va renunţa la papalitate în cazul în care se va confrunta cu probleme de sănătate.

Într-un interviu oferit cotidianului spaniol ABC, Papa a precizat că şi-a semnat deja demisia şi i-a înaintat-o secretarului de stat al Vaticanului, monseniorul Tarcisio Bertone, înainte ca acesta din urmă să se pensioneze, în 2013.

„Mi-am semnat demisia şi i-am spus: în cazul unui impediment medical sau de altă natură, iată demisia mea. O aveţi”, a precizat Suveranul pontif.
Papa suferă de o afecţiune inoperabilă a genunchiului, care l-a forţat să folosească în ultimele luni un scaun cu rotile.
El a fost nevoit să-şi anuleze sau să-şi reducă activităţile în repetate rânduri în cursul anului, din cauza durerilor pe care le resimte, şi a recunoscut într-un interviu din luna iulie că, în ceea ce priveşte activităţile sale, trebuie să o ia mai încet.

„Cred că la vârsta mea şi cu această problemă trebuie să mă păstrez puţin pentru a putea servi Bisericii. Sau, dimpotrivă, să mă gândesc la posibilitatea de a mă retrage”, a declarat el.

Parteneri