AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Papa Francisc are demisia deja semnată pentru cazul în care va avea probleme de sănătate

Papa Francisc a dezvăluit într-un interviu publicat duminică faptul că a semnat în urmă cu aproape 10 ani o scrisoare de demisie în cazul în care se va confrunta cu probleme de sănătate care nu-i vor permite să-şi îndeplinească atribuţiile, transmite AFP, citată de stiri.tvr.ro.

Suveranul pontif, care a împlinit sâmbătă 86 de ani, a subliniat în trecut că va renunţa la papalitate în cazul în care se va confrunta cu probleme de sănătate.

Într-un interviu oferit cotidianului spaniol ABC, Papa a precizat că şi-a semnat deja demisia şi i-a înaintat-o secretarului de stat al Vaticanului, monseniorul Tarcisio Bertone, înainte ca acesta din urmă să se pensioneze, în 2013.

“Mi-am semnat demisia şi i-am spus: în cazul unui impediment medical sau de altă natură, iată demisia mea. O aveţi”, a precizat Suveranul pontif.
Papa suferă de o afecţiune inoperabilă a genunchiului, care l-a forţat să folosească în ultimele luni un scaun cu rotile.
El a fost nevoit să-şi anuleze sau să-şi reducă activităţile în repetate rânduri în cursul anului, din cauza durerilor pe care le resimte, şi a recunoscut într-un interviu din luna iulie că, în ceea ce priveşte activităţile sale, trebuie să o ia mai încet.

“Cred că la vârsta mea şi cu această problemă trebuie să mă păstrez puţin pentru a putea servi Bisericii. Sau, dimpotrivă, să mă gândesc la posibilitatea de a mă retrage”, a declarat el.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!