Papa Francisc: „Întunericul și moartea nu au ultimul cuvânt. Curaj!”

Papa Francisc a celebrat sâmbătă seara (11 aprilie) Vigilia Pascală. Lipsa credincioşilor a fost evidentă și apăsătoare, în momentele în care Sfântul Părinte a slujit aproape singur în imensa Bazilică Sfântul Petru. Din cauza restricțiilor impuse de autorități, oamenii au urmărit ceremonia din casele lor.

Suveranul Pontif a făcut o paralelă între episodul din Evanghelie în care femeile descoperă mormântul lui Iisus gol în ziua de Paşte și perioada grea prin care trece omenirea, de când a început pandemia de Covid-19.

„Şi atunci exista teamă de viitor şi de tot ce ar trebui reconstruit. O amintire dureroasă. Pentru acele femei, ca şi pentru noi acum, a fost momentul cel mai întunecat. Nu vă temeţi, nu cedaţi în faţa fricii: este mesajul speranţei. El ne este adresat astăzi. Sunt cuvintele pe care Dumnezeu ni le repetă şi astăzi”, a spus Papa Francisc, cerându-le credincioşilor să fie „mesagerii vieţii pe timp de moarte”.

„Mesajul de speranță nu trebuie limitat la spațiile noastre sacre. Dumnezeule care dai strălucire acestei nopți preasfinte, prin slava Învierii Domnului, întărește în Biserica Ta duhul învierii, pentru ca noi, fiii reînnoiți cu trupul și cu sufletul, să-Ți slujim în curățenia inimii, prin Domnul Isus Cristos, fiul Tău, care fiind Dumnezeu împreună cu Tine, viețuiește și domnește, în vecii vecilor. Amin!

Să nu vă fie teamă. Nu vă temeți. Iată mesajul de speranță. Este un mesaj pentru noi astăzi. Sunt cuvintele pe care Dumnezeu ni le repetă în noaptea pe care o traversăm. În această noapte, dobândim un drept fundamental, care nu va fi luat. Dreptul la speranță.
Mormântul este locul în care cine intră nu mai iese. Însă Isus a ieșit pentru noi, a Înviat pentru noi, pentru a aduce viață acolo unde era moarte, pentru a începe o poveste de viață nouă acolo unde fusese pusă o piatră deasupra. El, care a dat la o parte piatra de la intrarea în mormânt, poate îndepărta bolovanii care ne închid inima.
Întunericul și moartea nu au ultimul cuvânt. Curaj! Cu Dumnezeu, nimic nu e pierdut. Curaj! Ridică-te! Isus te cheamă.

Avem nevoie să pornim din nou la drum, amintindu-ne că ne naștem și renaștem dintr-o chemare iubitoare gratuită. Acesta este punctul de unde trebuie să pornim din nou, mereu, mai ales în timpuri de criză, de încercare.
Să reducem la tăcere strigătele morții! Gata cu războaiele! Să înceteze producția și comerțul cu armament, pentru că avem nevoie de pâine, nu de arme. Să înceteze avorturile, care ucid vieți nevinovate. Să se deschidă inimile celor care au, pentru a umple mâinile goale ale celor care sunt lipsiți de cele necesare.
Noi, pelerini în căutare de speranță, astăzi, ne strângem în jurul Tău, Isuse înviat, întoarcem spatele morții și ne deschidem inimile către tine, care ești Viața!”, a transmis Suveranul Pontif, potrivit click.ro.